Rii Mini Klavye (Bluetooth ve Wireless)

By . - 03:30

Akıllı telefonlar, tabletler ve akıllı tefonların etrafımızı sardığı yıllara herkes tüm cihazlarını aslından bir birine bağlayarak en verimli şekilde kullanmaya çalışıyor. Tv box'lar dan Android TV'lere kadar tüm ürünlerin kullanımında da herkes klavye ya da mouse türü ekipmanlara ihtiyaç duymak da. Ne kadar tüm cihazlar ekran klavyesi bulunsada kullanışsızlığı ve kullanım zorluğundan ötürü hepimiz çeşitli ürünler kullanarak hatta birden fazla ürün kullanarak bunu aşmaya çalışıyoruz.


İşte tam bu aşamada bende buna benzer sorun yaşarken bu ürün ile karşılaştım. Hem bluetooth hem de wifi destekli iki farklı ürünü bulunan Rii Mini. İsminin mini olduğuna bakmayın işlevelliği cidden çok büyük. 


İki farklı ürün olmasına karşın aslından paralel ürünler sadece bir birlerinden arıldıkları nokra akıllı tv lerdeki kullanım aslına bakıldığında. 

Bluetooth lu olan versiyonu bluetooth aracılı ile istediğiniz tablet, akıllı telefon, bilgisayar v.b ürünler ile eşleştirip kullanabiliyorsunuz. Üstünden hem touchpad olmasından ötürü mouse özelliğide bulunan üründe farklı olabilecek diğer özellik ise sunum lazeri olması.Klavyenin üzerinden bulunan lazer sayesinden sunumlarınızda birden fazla ekipman kullanmadan hem klavye hemde lazer opsiyonunu kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bluetooth entegrasyonu olmayan ürününüz var ise bunun çözümü de yine üründe gizli. Klavyenin üst bölümünde bulunan ufak blurtooth alıcı sayesinden usb girişi olan cihazınıza bağladığınızda bluetooth bağlantısını sağlamış oluyorsunuz.

Bir avuç içi büyüklüğünden olan bu ürün sayesinde hem bir klavyenin özelliklerine sahip olabilir hemde bir mouse ile yapmak istediğiniz tüm aksiyonları kullanabilirsiniz.



Eğer akıllı TV lerde kullanmak istiyorsanız almanız gereken ürün wireless olanı. Tv'nizdeki usb girişine alıcı taktıkdan sonra sorunsuz şekilde ürünü TV'nizde kullanabilir ve kablosuz bağlantı keyfini yaşayabilirsiniz.

Ürün dahili batarya ile çalışıyor.Yaklaşık olarak 6 saat şarj ile çok uzun süre kullanabiliyorsunuz. 

Ürün hakkında söyleyebileceğim tek negatif nokta sanırım touch pad biraz yavaş olması ne kadar hızlı olarak akışkanlığı yükseltsenizde mouse biraz yavaş kalıyor ama zaten oyun ve benzeri hızlı kullanımda kullanılmayacağı için ciddi sorun teşkil etmiyor.

Ürün ben 50.00 TL ye internet üzerinden aldım ve bu kadar verimli ve iyi bir ürün beklemediğimi söyleyebilirim.Birden fazla üründe aktif şekilde kullanabiliyorum. 

Eğer çok fazla yer tutmayacak her yerde rahatça kullanabileceğiniz ve taşıyabileceğiniz bir ürün istiyorsanız Rii Mini sizin işinizi fazla ile görecektir.

Renk seçeneği olarak her iki ürününde gri ve siyahı bulunuyor ama ben siyahı tercih etmenizi öneririm grinin zamanla renginde atmalar olabileceğini düşünüyorum.

Boyut : 15 x 5 x 1,5 cm




  • Share:

You Might Also Like

0 yorum