Belkin @TV Plus (TV'niz Artık Hep Yanınızda)

By . - 05:26



Uzun zamandır elimde olan ama bir türlü açıp deneme fırsatı bulamadığım bir ürünü size anlatmak istiyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse ürün ilk elime geldiğinde nasıl kullanmam gerektiğini, tam olarak neye yaradığını bile bilmiyordum. Sanırım bu sebepten açıp denemem de bu kadar zaman aldı.

Ürünün adı; Belkin @TV Plus. Ürünü dışından anlatmaya başlamak gerekirse güzel ve dayanıklı, Belkin standartlarında bir kutusu olduğunu söyleyebilirim. Kutu içerisinde kullanım için gereken tüm kabloları bulabilirsiniz.  Televizyon bağlantı kabloları, internet bağlantı kablosu ve adaptörü kutu içeriğinde mevcut şekilde bulunuyor. Cihazın boyutu 20X20 cm kare şeklinde, ağırlığını tahmini olarak söylemem gerekirse 150-200 gr arasında diyebilirim.

Ürünün işlevlerini ve detaylarını birazdan anlatacağım fakat en basit ve kısa hali ile özetlemem gerekirse ‘’Evinizde ki televizyonunuz her daim yanınızda’’ cümlesi doğru olur sanırım.




Ürünü ilk olarak Ethernet kablosu ile internete bağlıyorsunuz. Cihazın wireless özelliği olmasına karşın ana bağlantıyı kablo ile yapmanız gerekiyor. İnternet bağlantısı yaptıktan sonra televizyonunuzun çalışma şekline göre diğer bağlantıları yapmanız gerekiyor. Uydu cihazınızın birden fazla ‘’Audio Out ‘’ bölümü varsa direk uydu cihazınızdan TV Plus ‘’Audio In ‘’ bölümüne bağlantı yaparak bağlayabilirsiniz. Eğer uydu cihazınız da fazladan çıkış mevcut değilse de televizyonunuzun arkasından ki çıkıştan  ‘’Audio Out’’ bölümüne bağlantı yaparak TV Plus’ ı bağlayabilirsiniz. Son olarak da IR Blaster bağlantısını yapıyor ve kablolar ile işimizi bitirmiş oluyoruz.

Kablo bağlantıları bittikten sonra bilgisayarınızdan www.belkin.com/us/tvanywhere adresine girip hızlı bir şekilde kayıt oluşturup, gerekli olan programı bilgisayarınıza indirdikten sonra kurulumunu sağlıyorsunuz. Mac ya da Android ürünleri ile kullanacaksanız Apple Store ve Android Market’den de uygulamalarını indirebilirsiniz.

Program kurulumunu sağladıktan ve kayıt işlemlerinizi yapıktan sonra cihazınız kullanıma hazır hale gelmiş oluyor.  Birden fazla cihazdan (bilgisayar, tablet, telefon) televizyonunuzdaki aynı görüntüyü alabilirsiniz. Fakat şunu belirtmek isterim cihaz size aynı televizyondan farklı cihazlar ile farklı kanalları izleme imkanı vermiyor. Bir nevi ayna gibi çalışıyor diyebilirim. Televizyondaki aynı görüntüyü birden fazla cihazdan aynı anda alabilirsiniz.











Artı yönlerine gelecek olursak izlediğiniz yayınları kullandığınız cihazlara kayıt etmenizi, durdurmanızı ve kaldığınız yerden devam etmenizi sağlamaktadır. Bunun yanında uygulama sayesinde kanal geçişlerini hızlıca yapabilir ve kanalların yayın akışlarına hızlıca ulaşma imkanı bulabilirsiniz. Eğer isterseniz bağladığınız cihazınızı kumanda olarak da kullanabilirsiniz. Bu cihaza sahipseniz kumanda nerede diye düşünmenize gerek yok diyebilirim.


Doğrusunu söylemek gerekirse birçok kişinin bu yazıyı okuduktan sonra şunu söylediğini duyar gibiyim; ‘’O kadar da önemli bir cihaz değilmiş’’. Aslından bunu söylemekte haklısınız. Standart televizyon kullanımları için çok elzem bir ihtiyaç değil. Sonuçta bir çok  kanalın uygulamaları var ve internetten direk seyredebiliyorsunuz. Fakat ihtiyaç şurada ortaya çıkıyor; evinizde D-Smart, Digitürk gibi şifreli yayınlar olan bir cihaz kullanıyorsanız bu cihaz çok işlevsel olabilir. Özellikle de şifreli yayınlarda. Örnek vermek gerekirse; evinizde değilsiniz fakat Lig TV’ de bir maç var ve bulunduğunuz yerde de Lig TV yok. İşte o anda telefonunuz, tabletiniz ya da bilgisayarınız ile TV Plus’ a bağlanıp maçı izleyebilirsiniz. Bunu her türlü şifreli ya da özel yayın için de kullanmanız mümkün. Bunun yanında aile apartmanınız ya da anlaşabileceğiniz komşularınız varsa şu şekilde de kullanabilirsiniz. Dairelerden birinde Lig TV olması durumunda TV Plus’ ı o uydu cihazına bağlayarak üst kattaki, alt kattaki ya da yandaki kişiler her hangi bir cihaz ile(telefon, tablet, bilgisayar) TV Plus’ a bağlanıp maça ya da benzer şifreli yayına erişip izleyebilir. Bunun gibi durumları çoğaltabilirsiniz. Ama doğrusunu söylemek gerekirse Türk zihniyeti ile baktığımızda bize en çok yarayacak durum bu olsa gerek.  Ama yine de kayıt özelliği de çok işinize yarayacaktır. Pozisyonları tekrar tekrar izleyebilir sonra kaldığınız yerden izlemeye devam edebilirsiniz.



Editör : Geheimnes

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum