Kilitli Bir Evden 1 Saat İçinde Kaçabilir Misiniz???

By . - 11:40



Yengemin sizi bir oyuna götüreceğim demesi ve bizim de hiç bir şeyi sorgulamamamız ile her şey başladı. Doğrusunu söylemek gerekirse merakta ettiğimi çok söyleyemem beraber olduktan sonra bir şekilde eğleniriz düşüncesi vardı. 

Taksimde Galatasaray Lisesinin yanından aşağıya inmeye başladık. Sokağın ortasında bulunan çatal noktaya geldiğimizde gideceğimiz adresi bulmuştuk. Elimizdeki adres doğru olmasına doğru da bina harabe halde. Dışında inşaat iskelesi, ikinci katında kiralık levhası ama zilde gideceğimiz mekanın ismi Excape yazıyor. Bir tedirginlik ile çaldım kapıyı. Otomatik çalışarak kapı açıldı. İçerisi tam bir harabe ve inşaat şantiyesi tadında. Birinci kata çıktığımızda kapı açık şekilde duruyordu. Artık hayırlısı diyerek birazda çekinerek içeriye ilk adımı attık. Kafam da bir soru kapıyı kapasam mı? Kapamasam mı? İçerisi loş ama tam kafamızın üzerinde bir sayaç 59:59 yazıyor. Biz ne yapacağız diye  düşünürken bir ses’’ Montları kırmızı koltuğa koyun’’ dedi ve sayaç geri işlemeye o anda başladı. Bundan sonrasını anlatmayacağım hevesiniz kaçmasın diye ama sonucu söyleyeyim 1 saat içinde 5 kişi o evden çıkmayı başaramadık. İlk deneyimizin olması, bana göre evin de zor bir kurgusunun olmasından sonuca ulaşamadık ama çok eğlendiğimizi söyleyebilirim. Sonunda önümüzde ‘’Losers’’ (Kaybedenler) yazısı ile foto çektirerek dışarı çıktık.

Excape


Kısaca bahsetmek gerekirse size verilen ip uçları ve çevredeki aletler ile parçaları birleştirerek odadan odaya geçiyor, belgeleri topluyor ve evden kurtulmaya çalışıyorsunuz. Ama yaratılan atmosfer sayesinde kendiniz bir anda adrenalin ve aksiyonun içinde buluyorsunuz.

Biz bu yenilgiyi yaşadıktan sonra iki saat boyunca yemek yerken neleri yanlış yaptık ne oldu ne bitti diye konuşurken dedik saat erken yakında bir ev daha bulalım. Çünkü bir eve bir defa gidince ikinciye gitme imkanınız kalmıyor. Pera da otururken oteller bölgesinin orada Tescaper diye bir ev bulduk. 22.00 da boşluk olduğunu öğrendik ve koşa koşa eve gitmeye başladık.

Gece saat 10 karşımızda yine izbe bir bina, ışık ve benzer hayat belirtisine benzer hiç bir aktivite yok. Yine zile bastık ve demir kapı bir anda açıldı. Üçüncü kata yine tedirginlik ile çıkmaya başladık. Sonunda kapıda Tescaper yazısını görünce içeriye daldık.

Bu sefer aydınlık ve daha ferah bir oda ile karşılaştık. İlk oyunda cinayet teması vardı. Bu oyunda ise ağırlıklı olarak Piri Reis konsepti hakim. Yine bir oda yine 59:59 sayaç ve yine biz montları çıkararak oyuna başladık. Aradan geçen 1 saati atladıktan sonra sonuç 2 dakika kala oyunu tamamladık. Bu sefer kazanmanın verdiği vakur bir gurur ile fotoğrafımızı çektirdik.

Tescaper

Doğrusunu söylemek gerekirse yaratıcı fikirler, farklı bulmacalar, beklenmeyen kapılar ve objeler beni her iki yerde de şaşırttı. Eğer karanlıkdan çekiniyorsanız ve daha çok sayılarda iyi iseniz Tescaper daha iyi olabilir ama bana kalırsa Excape benim için daha güzel ve eğlenceli idi. Ama zevkler ve renkler tartışılmaz.

Daha sonra yaptığım araştırma sonucunda Anadolu yakası ve Avrupa yakasında bir çok bu şekilde ev olduğunu öğrendim. Hatta aynı grup olarak 14 Mart için Kadıköy’de iki eve rezervasyon yaptık bile. Gelecek ay oraları deneyeceğiz. (Kusursuz Kaçış ve Görevin)

Oyunların temel prensibi en az 2 kişi en çok da 5 kişi oynaya biliyorsunuz. 16 yaş üzeri bir oyun olduğundan yaş sınırı var. Bunun yanında fiyatlarda her yerde aynı diyebilirim.

5 Kişi : 150 TL
4 Kişi : 140 TL
3 Kişi : 120 TL
2 Kişi : 100 TL

Aksiyonu ve zeka oyunlarını biraz seviyorsanız muhakkak denemeniz gereken bir tecrübe.

Bu arada 14 Şubat sevgililer gününü anlamsız bulan biri olarak yaşadığım en iyi sevgililer günüydü diyebilirim.


  • Share:

You Might Also Like

1 yorum

  1. Sn.Cihan Bey,

    İlk kez bizim oyunumuzu ve evimizi ziyaret etmiş olmanız ve memnun kalmanız bizi mutlu etti. Ayrıca bu yazıda bizden ayrıca bahsetmenizden onur duyduk. Yeni oyunlarda görüşmek dileğiyle...

    EXCAPE Ekibi
    www.excape.com.tr

    YanıtlaSil