Yeni Bir Network Markası Mı Doğuyor Ne - Netis

By . - 11:30



İlk olarak firma hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Firma 2000’li yıllarda Çin’de kurulmuş. Firmanın asıl ismi Netcore. Fakat Avrupa ülkelerinden birinde isim hakkını birinin almasından ötürü firma Avrupa pazarına Netis ismi ile girmeye karar vermiş. Farklı kıtalar da ürünlerinin satışını yapıyorlar. İnternet üzerinde de araştırma yaptığınız zaman fark web sitelerinden ürünleri bulabiliyorsunuz. Firma aslında tam bir üretici. Birden fazla AR-GE merkezi olmasının yanında birçok ülkede ofisleri ve distirbütörlükleri var.

Firma hakkında bilgi verdikten sonra gelelim elime geçen ürünler hakkında fikirlerimi paylaşmaya. Birden farklı ürün grubundan ürünlerini deneme fırsatım oldu. Bunları da artı ve eksi yönleri ile paylaşmak istiyorum.

Netis DL4310 150Mbps Wireless N Modem-Router




Ürün ilk olarak şık ve zarif tasarımı ile göze çarpıyor. Beyaz ve ufak kasası ile evinizin iç ortamında sırıtmadan birçok yerde kullanabilirsiniz. Bunun yanında duvara monte olabilen yapısı da kullanım opsiyonunu arttırıyor.

Ürün kurulumu çok kolay ve ara yüzü de çok basit diyebiliriz. Firmanın sloganı olan Kolay, Güvenilir Network sözünün hakkını veriyor diyebilirim. Ara yüzün de sıkıntılı olan bir durumu Türkçe dil desteğinin her yerinde yer almaması. Fakat kullanım kılavuzunun Türkçe olması ve net bir anlatım şeklinin sahip olması hiç kullanmamış olan kullanıcıların rahat kurmasına imkan sağlayacaktır. Ama azda olsa kurulumdan anlıyorsanız 2 tıklama ile kurulumunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Ürün de 1 adet 5dBi anten mevcut. Ürünün çekim olanı muadil ürünler ile aynı diyebilirim. Ortalama 100m2 olan bir evin her yerinden internetinizi kullanabilirsiniz. Ürünün anteni değişmiyor ama değişen modeli de mevcut.(DL4310D)

Kısaca bu ürün için şu söylemek sanırım yeterli olacak basit ev kullanımı için hem performans hem fiyat hem de tasarım olarak sizi memnun edecek ve rahatlık ile kullanabileceğiniz güzel bir ürün.

Netis WF2533 300Mbps Wireless N High Power Router




Millet olarak bol antenli ürünleri çok severiz. Netis de adeta bunu biliyormuşçasına birçok ürününde 3,4 ve 6 anten kullanarak Türk haklının ilgisini çekiyor. Bu ürün 3 adet 5dBi lık anten den oluşuyor. Ürün High Power(Yüksek Güç) yani fazladan çekim alanını size sunuyor. Ürün dış yüzeyi hakikaten güzel ve led paneli insanı cezbediyor diyebiliriz. Ürünün üzerinde Turbo tuşu bulunuyor. Kendi evimde yaptığım denemeler sonucundan bu tuşun işe yaradığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ortalama olarak %20 yani 1 fazla oda da kapsama alanı genişliğini size sağlıyır. Eğer evinizde çocuk odanız en uç odada ise ve çocuğunuz ders çalışsın istiyorsanız, kendi internetinizden vazgeçmeden bu özellik sayesinden ağınızı daraltıp genişletebilirsiniz.

Netis routerların bir güzel yanı da tüm ürünlerin içinde AP Router, WISP, Repeater, AP+WDS, WDS ve Client özelliğinin bulunması. Access Point gerekmeksizin bir router alarak gereksinimleriniz zaman içinde değişse bile aynı cihazla çözüm üretebiliyorsunuz. Netis’in en iyi özelliklerinden birinin bu olduğunu söyleyebilirim.

Ürünün kurulumu modem de olduğu gibi çok basit. İsterseniz kablolu olarak isterseniz kablosuz olarak ürünü bağlayabilir ve tanımlayabilirsiniz. Ürünün diğer muadil ürünlerde olan özelliklerine girip sizi boğmadan geçiyorum.













Bu ürüne tam olarak standart router demek çok doğru olmaz. Ürün diğer routerlara göre daha performanslı olarak göze çarpıyor. Bu sebepten basit ürünler ile karşılaştırmamak gerek.
Kısaca özetlemek gerekirse piyasadan alabileceğiniz en performanslı ve opsiyonel routerlardan birinin bu olduğunu söylebilirim. Tek katlı büyük evlerde ya da geniş alana sahip bahçeli çift katlı evlerde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir ürün olarak görünüyor.

Netis A1 Nano Access Point

İlk gördüğümde wireless adaptör sandım doğrusunu söylemek gerekirse. Ufak kutusu ve dış görünüşü bu da ürün mü düşüncesi uyandırmadı değil.

Ürünün detayına girmek gerekirse. Ürün birçok markada bulunmayan bir ürün diyebilirim. Ürünün kullanımını açmak gerekirse. Evinizde masaüstü bilgisayarınıza ya da notebook unuzda sadece kablolu internet kullanıyorsanız bu ufak aparat sayesinden bunu başka büyük bir ürün almaya gerek kalmaksızın kablosuza çevirebilirsiniz. Bunun dışından notebook çekim alanı daha geniş olduğu için evinizin belli noktalarında notebook unuz çekmesine rağmen tablet ya da cep telefonunuz çekmiyor ise yine bu cihaz sayesinde notebook unuza gelen interneti yüksek seviyede çevresine yayabilirsiniz. Bu ürün sayesinde kablosuz internet kullanım alanınızı daha da genişlete bilirsiniz.






















Ürünün kurulumuna gelirsek ürünü kutusunda yazan internet adresine girerek ufak bir exe. Dosyası indiriyorsunuz ve bilgisayarınıza tek bir tık ile kurarak kullanmaya başlayabilirsiniz.
Bu ufak ürün özellikle bazı zamanlar da ve dış ortamlar da hayatınızı kurtara bilir.
Netis’in 3 farklı ürünün test etme imkanına sahip oldum ve doğrusunu söylemek gerekirse çok da memnun kaldığımı söyleyebilirim. Ürünler hem ara yüzleri, hem özellikleri hem de kolay kuruluma sahip yapıları ile bir çok insana karışık gelen ağ ürünü kurma algısını ortadan kaldırıyor. Ürünlerin çekim alanlarının geniş olması ve opsiyonel özellikleri markanın kullanılabilirliğini de arttırıyor.

Gelecek zaman içince bu markayı daha fazla göreceğimi düşünüyorum. Ürün grubunun geniş olması ve Türk insanın isteklerine uygun ürünler barındırmasından ötürü geleceği parlak görünüyor. Umarım ki kalitelerini ve devamlılıklarını bozmazlar.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum