Gsmart Akta A4 (Gigabyte)

By . - 04:50





Ne zaman teknoloji çöplüğünde boğulacağız bilmiyorum ama biz insanoğlu olarak tükettikçe firmalar ve markaların durmadan bize yeni ürünler üreteceğine eminim.

Bu furyanın yeni ürünlerinden biride Gsmart Akta A4. Gsmart markası Gigabyte markasının ürettiği cep telefonu markası. Bundan önce ülkemize iki farklı model daha getirmişlerdi ve fiyat performansından ötürü ciddi adetlerde sattığının duymuştum. Uzun bir aradan sonra yeni modelleri ile tekrardan Türkiye'de. Bu marka ile ilgili en büyük sorunu teknik sevisi KVK ya geçtikten sonra yaşanan sorunlar ile ilgili internet de bayağ şikayet bulabilirsiniz. Ama yeni gelen model ile beraber ürünün teknik servis desteği ilk geldiği sene desteğini veren firmaya geçmiş. Umuyorumki sorun olmaz ama KVK dan kurtulmak bile bir başarıdır.

Üründen bahsetmek gerekirse, cihaz Octa Core 1.4 Ghz 8 çekirdek işlemciye sahip. Açılma hızı ve kendini yenilemesi ilk anda hakikaten hızlı. 5'' IPS ekrana sahip ama bana doğruyu söylemek gerekirse ben IPS kalitesini çok hissedemedim. Özellikle dokunmatik konusunda hakikaten çok fazla yapılması gereken iş var. Artık standartlaşan ama benin çözünürlük olmadan bir anlam veremediğim 13MP arka ve 5MP ön kameraya sahip. Cihazın fotoğraf konusundaki hızı ve kalitesi gerçekten iyi. Kendi ekranında bunu anlayamasanızda çözünürlük kalitesi yüksek. Kameranın bir diğer özelliği de 1080p video kaydı yapıyor olması. Dahili olarak 8 gb hafıza olan cihazın bana göre en negatif noktası 1 gb ram'e sahip olması. Akıllı telefonlar da ne kadar işlemci yüksek dahi olsa ram yetersiz kaldığı sürece cihazın hızlı ve performansılı olması tabiki imkansız. İlk başlarda bunu çok anlamasanız da gelecek zamanlarda uygulama sayısı ve kendi belleği doldukça bu daha ciddi sorun haline gelecektir. Bunun yanında cihazın çift sim kart girişine sahip olması bir avantaj. Şöyleki sim kart yuvalarından biri mikro diğer ise normal. Bu sebepten sim kartınızda oynama yapmaksızın direk kullanmaya başlayabilirsiniz. Harici olarak mikro SD kart kullanarak hafızasını genişlete bilirsiniz. Cihazın bir negatif noktasıda pilinin 1800 Mah olması diyebilirim. Şuanki 3G kullanımı ve telefonların elimizden düşmediğini varsayarsak bu cihazla bir günü çıkarmak çok mümkün olmayabilir.
Gsmart Akta A4 - Ön Yüzü






Gsmart Akta A4 - Arka Yüzü

















Tasarım konusuna gelirsek üründe Samsung S3 ünden esintiler bulabilirsiniz. Renk seçeneği olarak da Lacivert şuanda tek seçenek olarak görünüyor.

Yukarda artıları eksileri olarak ufak bir anlatım yapmaya çalıştım. Ama kendi görüşlerimi de paylaşmak istiyorum.

İlk olarak bu cihaz yüksek performans bekleyen kullanıcılar için doğru cihaz değil.Telefondan çok yüksek beklentileri olmayan, iş için ikinci bir telefon olarak kullanayım maillerime bakıp telefonları cevaplayayım bunun yanında tüm özellikleride barındırsın diyorsanız bu cihaz hem fiyat hemde performans olarak sizin için ideal ve güzel bir çözüm. Bunun yanında akıllı telefonum olsun ve temel gereksimlerimi göreyim diyorsanız da bu cihaz derdinize deva olacaktır. İnternet hızı ve kendi içinde dahili programları ile performansını kendi kendine yükselten bir cihaz. Özellikle Samsung'un gereksiz uygulama çöplüğünün olduğu bir piyasa da bu cihaz orta segment kullanıcılar için bir can kurtaran olabilir. Bu segment de tek rakibi Asuz Zenphone serisi gibi görünüyor. Bunun dışında Lenovo, Samsung gibi markaların bu seviye ürünlerinin fiyat ve performans olarak önünde olan bir cihaz.

Gsmart Akta A4 - Yan Görünüm

Gsmart Akta A4 - Yan Görünüm












Cihazın son olarak bir iyi bir kötü özelliğinide belirterek sizin bu ızdırap dolu yazıdan kurtarıyorum. Ekran aktarma özelliği ile bir çok TV ye telefonu bağlayabilirsiniz. Bunun yanında ekran altında bulunan dokunmatik tuşların ışıksız olması tam bir fiyasko bunuda belirtmeliyim.

Cihazın satış fiyatına gelirsek. 699 TL son kullanıcı fiyatı olarak görünüyor.

Artık karar sizin...










  • Share:

You Might Also Like

1 yorum

  1. Teşekkürler.

    Eski model Gsmart marka telefonumun arızalanması sonucu Upgrade teklifiyle bu cihazı almaya karar kıldım. Yurtdışı kaynaklı web sitelerden yaptığım araştırmalar sonucu edindiğim bilgiler senin incelemen ve yorumlarında eş düzeyde. Ürün elime geçince video çekip kendi bloguma eklemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil