Maldivler / Maldives - Cennet bu olsa gerek

By . - 12:03




Türk Hava Yollarının mükemmel zamanla ile koyduğu uçuşu sayesinde gece saat 00:55 de binip Maldivlerin saati ile saat 10:00 sularından sekiz saatlik uçuş sonunda Male' ye iniş sağladık. Direk uçuş sayesinden sıkıntısız ve rahat bir uçuş olduğunu söylebilirim.

Maldivler
Maldivler

Male ülkenin hem başkenti hem de en büyük adası. Şehir ve havaalanın olduğu ada bir birinden farklı adalar. Eğer aklınızda havaalanından çıkıp hemen şehre geçerim düşüncesi var ise şimdiden unutmanızı söyleyebilirim arada bot kullanmanız gerekiyor. Zaten genel olarak gelen turistlerin bir çoğunun merkez ile bir işi de olmuyor, havalanından direk otellerine geçiş sağlıyorlar. Aynı bizim gibi. Otelin bulunduğu adanın yerine göre uçak ya da motor kullanılması gerekiyor. Zaten otel rezervasyonları sırasında bu bilgiyi sizinle paylaşıyorlar. Bizim otelimiz Male' ye uzak olmasından dolayı motor imkanımız maalesef bulunmuyordu bu sebepten mecburen uçak kullanmak zorunda kaldık. Aslından benim isteğimde bu yönde idi, ta ki uçak bileti fiyatını görene kadar. Otel rezervasyonundan hemen sonra gelen maildeki kişi başı 500 USD lik bilet fiyatını görünce ne kadar bunu istesem ve merak etsem de bir duraksama ihtiyacı duydum. Ama her hangi bir opsiyon olmadığı için ya otelden vazgeçecektik ya da kabul edecektim. Male'ye yakın olan otelleri de inceledim ve ortalama 1 saatlik feribot yolculuları bile 150-250 USD arasından değiştiğini gördüm. Şunu belirteyim bu ulaşımların tüm organizasyonunu oteller sağlıyor sizin ayarlama gibi bir şansınız fazla yok. Çünkü her otelin aracı farklı.

Male
Uçaktan indikten sonra elinde bizim otelin yazısını taşıyan biri bizi karşıladı. İlk önce otel bankosunda geldiğimiz onaylandı, (eldeki listeden bulmak biraz zor olabiliyor) daha sonra deniz uçağının çekin işlemleri halledildi ve bizi bir servise bindirerek havaalanın bulunduğu adanın arka tarafındaki deniz uçaklarının bulunduğu havaalanına ulaşımımız sağlandı. Deniz uçaklarının bulunduğu bölgede her otelin ayrı louge bulunuyor. Bizde kendi otelimizin louge geçtik. Girer girmez güler yüzlü mükemmel sizi çok özel biri gibi hissettiren hizmet başlıyor. Kapıda check-in işlemimiz daha otele gitmeden yapıldı. Daha sonra klimalı, internet ve açık barı olan bekleme bölümünde uçak saatimizi beklemeye başladık. Genel de gelen misafirlere göre ayarlama yapıldığından çok uzun beklemeler olmuyor. Bekleme sırasında ilk olarak soğuk ve naneli el havlumuz daha sonrada ferahlatıcı etkisi olan soft bir içecek ikramı yapıldı.Yaklaşık 30 dakika beklemeden sonra uçağımız kalkmaya hazırdı.

Deniz Uçağı Havaalanı
On iki kişilik uçağımız iki ayakları çıplak pilot ve şapkalı hostu ile kalkışa başladı. Uçağın içi çok gürültülü olduğundan benden size tavsiye kulak tıkacı ya da benzer bir şey kullanmanız. Yoksa insanı bir süre sonra rahatsız edebiliyor. Yirmi dakikalık mükemmel bir tecrübenin sonunda yavaş yavaş alçalarak otelimizin iskelesine yanaştık. İskelede her çifte bir kişi düşecek şekilde personel hazır şekilde bekliyordu. Güzel bir karşılama ve güler yüz ile lobide soğuk havlularımız ve soğuk içeceklerimiz ile otel ve ada hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldı ve odamıza gitmek için golf arabasına bindik. Otelimizi Constance Halaveli Maldivlerin en uzun odalların bağlı olduğu iskeleye sahip oteli olduğu için bazı odalar adaya biraz uzak kalıyor. Ama istediğiniz zaman odadan sizi alması için golf arabası çağıra biliyorsunuz. Ara bilgi olarak belirtmeliyim bu oteli seçebilmek için eşim ciddi efor harcadı diyebilirim. Otellerin bir çoğu bir birine benzese de çok önemli farklılıklar olabiliyor. Hem odalar olarak hemde otel yerleşimi olarak bu sebepten seçim yaparken iyi incelemenizi ve fırsatları booking.com dan takip etmenizi öneririm. Çünkü oteller çok pahalı ve %10 luk indirimler bile çok ciddi fark yaratıyor. Biz 6 ay önceden rezervasyon yaptırdığımız ve araştırdığımız için %20 gibi bir indirim yakaladık. Bu sayede uygun fiyata üst seviye bir otelde kaldık.

Odamız da tüm detaylar ve ihtiyaçlar düşünülmüş. Soğutulmuş şampanyamız yanındaki meyva ve çikolata ikramı da buna dahil.Eğer getirmeyi unuttuğunu ufak eşyalarınız var ise hiç dert etmeyin odanız da bunları bulabilirsiniz. Odayı kelimeler ile anlatmak yerine görseller ile anlatmayı tercih ediyorum. Sanırım bu şekilde daha iyi ve detaylı bir anlatım olacak.




Uzun uçak yolculuklarından sonra biraz dinlenmek sanırım bizimde hakkımız. Biraz dinlendikten sonra özel iskelemizden mükemmel renge sahip denizin tadını çıkardıktan sonra biraz ferahlamak için odaya özel havuzumuzda giriyoruz. Normalde yazılarımda çok fazla yapılanları anlatmam daha çok bölge ve ortamdan bahsederim fakat Maldivler malesef böyle bir yer değil. Ufak bir adada ne olabilir ki. Adanın etrafının yürüyerek 15 dakika da dolaşabiliyorsunuz varın gerisini siz düşünün.

Otelimiz üç farklı restauranta sahip. Bunlardan birinde hergün farklı mutfakların açık büfeleri servis ediliyor. İkincisi kumsalda kumların üzerinde denize ayak sokabilecek mesafe de Alakart restaurant. Üçüncüsü ise iskelenin üzeride altınızdan balıklar geçerken yemek yiyebileceğiniz soft müzik ile desteklenen Alakart restaurant. Seçim sizin ama her gece birini denemek en iyisi. Ama açık büfeler çok bizlik değil bilginiz olsun.

Jazz Restaurant

Ana Restaurant (Kahvaltı ve Açık Büfe)

Beach Retaurant
Kumsalda siz güneşlenirken sürekli soğuk su servisi ve sizi rahatlatmayı sağlayan sprey soğuksu şişeleri servis ediliyor. Deniz bisikleti ve kano ücretsiz. Eğer dalış yapmak istiyorsanız, balık tutmak istiyorsanız bir çok farklı programa ve tura katılabilirsiniz. Bunun yanında çok güzel bir spa merkezi bulunuyor. Giden çiftlere bunu denemelerini öneririm. Özellikle çiftlere özel %50 indirim ile çok güzel ve huzur dolu iki saat geçirmenizi sağlıyorlar.

Bizim için en sıkıntılı durum ne kadar sorun olmaz denilse de ufak köpek balıkları ve vatoslar. Tamam her yerde zaten balıklar ile beraber yüzüyorsunuz ama bu ikili nerde ise kıyıya çıkacak kadar yakın yüzdüklerinden sürekli her yerden çıkabiliyorlar. Bizim için tedirgin edici bir durum olduğu için huzurla yüzdük diyemem. Mukakak yanınıza gözlük, palet ve snorker alın. Hem denizin güzelliklerini hem de korkunçluklarını görmek için. Zaten bunlardan çekinmiyorum diyorsanız o zaman sözüm yok zaten.





Romantik bir tatil geçirmek istiyorsanız bunun yeri Maldivler diyebilirim. Mükemmel hizmet, huzur ve sükünet dolu bir mekan, iliklerinize kadar dinleceğiniz bir tatil. Ama aksiyon arıyorsanız burası size göre değil. Parti, klüp ve eğlence burada sıfır. Biz tatilimizin dört gününü buraya ayırmıştık ve bize tam yetti. Azı az olurdu bir gün fazlası da bizi darlayacaktı bu sebepten kıvamında oldu diyebilirim.

Dönüş uçuşumuzda bizden başka kimsenin o gün çıkışı olmadığı için özel uçakla yapılır gibi bize özel oldu. Sadece ikimizin olduğu bir uçak ile Male'ye ulaşımımızı sağladılar. Uçağımıza zaman olmasına rağmen şehir merkezine gitme imkanımız malesef olmadı. Ama uçakdan gördüğüm kadarı ile orası bile çok büyük olmayan bir ada üzerine kurulu.


Ufak tefek belki işinize yarayacak bilgiler vermek istiyorum;
Gördüğünüz tüm fiyatlara %12 vergi ve %10 servis ücreti eklendiğini unutmayın.Ülkede herşey bu sistem ile işliyor. Sizin rezervasyon yaptığınız fiyatın üstüne bu eklenerek sizden tahsil ediliyor. Otelde yukarıda yazdığımın dışından yemek şansınız yok ve fiyatlar çok da uygun diyemiycem. Ama alternatifiniz olmadığı için yapacak bir şey yok. Bu sebepten yanınızda atıştırmalık bir şeyler alın. Freeshop dan aldıklarımız bizim hayatımızı bazı noktalarda kurtardı. Bunun dışında Maldivler' e içki sokmak yasak. Pasaport kontrolünden sonra çıkış kapısının orada polisler tamamen yüzünüze bakarak istedikleri kişinin bavullarını X-Rey den geçiriyor, bir şey demedikleri de direk çıkışa geçebiliyorlar. Ben bu riski alıp Türkiye'den yanıma alkol almıştım. Şansımıza polis ile göz göze gelmeme rağmen bizi tekrardan aramadılar ve direk çıkabildik. Buda otelde alkolden kazıklanmamızı engelledi ve oda da istediğimiz gibi içebildik. Bu riski alıp almamak tamamen size kalmış. Ama fiyat performansa bakıldığında ben almanızı tavsiye ederim. Bunun dışında hediyelik eşyalar her yerde pahalı, havaalanı da otelin dükkanı da aynı diyebilirim. Her yerde dolar kullanabiliyorsunuz bu sebepten bozdurmanıza gerek yok.

Eğer imkanınız var ise muhakkak görülmesi gereken bir yer olduğunu söylemeliyim. Çok farklı bir deneyim. Sakın arkadaşlarınız ile gitmeyin. Çift olarak gittiğinizde tadı çıkacak bir yer. Eğer imkanınız ve zamanınız var ise 1 saat uçak mesafesinden olan Sri Lanka'yı da bu tatil planına ekleyin. Bir hafta Maldivlere çok gelebilri tatilinizi biraz daha uzatarak Sri Lanka'yı da tatilinizin içine eklemenizi öneririm.







  • Share:

You Might Also Like

0 yorum