Prens Adaların da Piknik & Mangal Keyfi

By . - 05:09


İstanbul'un en yakın mangal ve piknik mekanı diyince akla ilk gelen Adalar olsa gerek. Her adanın kendine özgü bir yanı var diyebiliriz aslına bakıldığında. Ufak tefek yapılabilecekler konusunda bilgi vermeye çalışacağım. Yazdığım bilgiler yaz sezonu için geçerlidir. Kış sezonu ile ilgili bilgileri başka bir yazımda paylaşacağım.

Not : İsimlerin yanında bulunan yıldızlar benim kendi görüşlerim doğrultusundan beş yıldız üzerinden verdiğim puanlamalar olarak düşünebilirsiniz.

Kınalıada (Proti)

Kışın adalar içinde en boş olan ada diyebiliriz. Ama ne zamanki takvimler Nisan'a gelip, güneş yüzünü gösterince o zaman Kınalıada dolup taşmaya başlıyor. Denize girişin en rahat olduğu adadır adalar içinde. Çok geniş bir sahili var. Bunun yanında çok kalabalık olması da kötü olan özelliği. Günlük gelen kişiler için Kınalıada güzel olsada özellikle haftasonları ada sakinleri için çok zor geçtiğini biliyorum. Tam bir karmaşa oluyor diyebilirim. Ama plaj olarak bir yere gitmek istiyorsanız size önereceğim yer;

Kumluk Plajı ***
İskeleden kalkan ücretsiz motor servisleri ile plaja rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Plajın içinden bir çok ihtiyacınızı karşılayacak opsiyonları bulabileceğiniz bu plaj adanın en güzel plaj alanı olarak yorumlanabilir.

http://www.kumlukplaj.com/



Ayazma Plajı **
Diğer bir alternatif olarak Ayazma Plajını önerebilirim. Adanın arkasından bulunan plaja bisiklet ya da yürüyerek ulaşabilirsiniz. Sahilin kalabalığından kaçmak biraz olsun daha sakin bir yer istiyorsanız tercih edilebilecek bir plaj.

Bunun dışından ufak tefek plajları sahilde yan yana bulabilirsiniz ama onları ayrı olarak anlatmaya gerek duymadığım için iki plajı örneklemek istedim.

Ada ufak olmasının yanında dik yokuşlardan oluşuyor. Eğer bisiklet ile gezmek için planlarınız var ise bu ada sizin adanız değil bunu şimdiden bilmenizi isterim. Mangal için çeşitli yerler olsa bile rahatlık ile kullanılacak bir piknik alanı olmadığını söylemeliyim.

Burgazada (Antigoni)

Sırayı bozmadan devam edelim. Kınalıada gibi sahil bölümü olduğunu söylemek biraz güç ama sahil boyunda yürürken ufak tefek denize giriş alanları rahatlıkla bulabilirsiniz. Ufak olmasından dolayı yer bulmak da özellikle zorluk çekebilirsiniz. Adanın arkasına doğru daha geniş denize giriş alanları bulunuyor.

Kalpazanya ****
Burgaz'ın en güzel plajı ve eğlence yeri olduğunu söyleyebilirim. Hem hizmet kalitesi hemde ortam olarak sizi tatmin edeceğine inandığım bir mekan. Plajı ve restaurantı ile gelenleri bir çok farklı hizmeti bir arada sunuyor. Kişi kapasitesini diğer yerlere nazaran çok olaması da gidenler için avantaj olduğunu düşünülebilir.



Çamakya Aile Plajı *
Yol kenarından bulunan bir plaj. Çok büyük olmayan şezzong bulabileceğiniz ve denize kıyıdan girebileceğiniz bir nokta

Mangal konusuna gelirsek. Başka adalarda olduğu gibi belirlenmiş bir mangal ve piknik alanı olduğunu söylemek malesef biraz güç. Bunun yanında yaşanan büyük yangından sonra mangal konusuna biraz daha dikkat ettiklerini söylemem gerek.  Ufak tefek noktalarda tabiki yapmak mümkün ama eğer temel hedef mangal ise Burgazada'nın doğru nokta olduğunu söylemek çok doğru olmayacaktır. Bunu  yanından çok alakalı olmasada eğer restaurant gidip yemek yemek istiyorsanız işte Burgaz onun için doğru ada diyebilirim. Bunun detaylarına daha sonra deyinicem.

Heybeliada (Halki)

Prens adaları içinde büyük sayılabilecek adalardan birine sıra geldi. Aslına bakıldığından bir çok farklı noktayı içinde barındıran bir ada Heybeli. Daha önceki yıllarda Sanatoryum'undan Deniz Harp Okulununa, Adalıların deyimi ile Papaz okulundan adaların tek lisesi olan Hüseyin Rahmi Gürpınar Lisesine kadar bir çok farklı yapıyı bünyesinden bulunduran bir yapıya sahipti. Şuanda ise bunların bir çoğunu bulmak çok mümkün değil. Neyse bunlar bu yazının konusu değil.

Adalar içinden en rahatlıkla mangal yapıla bilecek adalardan birinin Heybeli olduğunu söylemeliyim. Hem ada olanaklarının geniş olması hemde alanın geniş olmasından dolayı. Adanın arka tarafından ormanın içinde mangal yapılması tamamen yasak. Ormanın sık olması ve yangınların yaşanmasından dolayı(insan bilinçsizliği) bu tamamen yasak ve sıkı bir şekilde denetleniyor.

Değirmenburnu ****
İskeleye 500 metre yürü mesafesinden Orman bakanlığına bağlı Değirmenburnu piknik alanını bulabilirsiniz. Orman içinde masaları ve çardaklarını bulunan bu mekanın içinde büfe ve plajı da bulunuyor. Büfeden isterseniz boş mangal yada yanmış hazır mangalda alabilirsiniz. fiyat olarakda sizin maal edeceğiniz ile yanı fiyatlarda olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanında içinde restaurantı da bulundurmakta. Eğer piknik yapmak istiyorsanız doğru nokta burası. Bunun yanından ufak tefek yerler adanın başka yerlerinden bulunuyor ama burası kadar ferah ve rahat olduğunu söyleyemem.

http://www.degirmenburnu.com/



Plaj konusuna gelince işte burada çeşitlilik çok yüksek.

Ada Beach Club ****
Adanın arkasından Çam limanı bölgesinde Ada Beach bulabilirsiniz. İskeleden kalkan ücretsiz motorları ile hiç yürümeden direk plajın keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. Heybeli'nin en lüks ve kendine özgü koyu olan plajı burasıdır. Bunun yanında yaz aylarında bir çok düğün organizasyonuda burada yapılmaktadır.



http://www.adabeachclub.com/

Alman Koyu**
Adanın yine arkasında bulunan Alman koyu çok büyük olmamasına karşın gidilebilecek güzel alanlardan birisi. Burası için yaklaşık olarak 1 saatlik bir yürümeyi göze almanız gerekmektedir.

Asaf Aile Plajı ***
Adanın yine arka tarafından bulunan Asaf'da güzel bir seçenek olarak duruyor demeliyim. Hem iskelesi hemde içinde bulunan büfesi ile orta düzey bir hizmet sağlıyor.



Green Beach Club (Sadık Bey Plajı) ****
Adanın en eski plajlarından birisi olan eski adıyla Sadık Bey plajı adanın güzel plajları arasında bulunuyor. İskeleden ücretsiz servisi sayesinde rahatlıkla ulaşabileceğiniz bu plaja talep edenler için de yürüyüş yolu ile 45 dakika civarından sürebilecek bir konuma sahip. İçinde her türlü ihtiyaca cevap verebilecek yetkinliği bulunan bir hizmet sunuyor.

http://www.aquagreenbeach.com/



Bu kadar çeşitliliğin arasından seçim tamamen size kalmış.

Büyükada (Prinkipos)

Son olarak sıra geldi adaların en büyüğüne. Adaların merkezi olarak düşünebileceğimiz Büyükada alternatiflerin çok olmasının yanında kalamalık ve kaosuda beraberinde getiriyor. Her zaman kalabalık ve dolu olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebepten çok fazla detaya ve anlatıma girmeden anlatmaya çalışıcam.

Büyükada da mangal yapmak istiyorsanız Dil Burnu piknik alanına gitmeniz en doğru tercih olacaktır. Heybeliada da ki Değirmenburnu piknik alanına benzeyen bu alan size rahatlıkla piknik yapmanızı sağlayan bir yapıya sahiptir. Değirmenburnu kadar çok opsiyona sahip olmasa da piknik yapmak istiyorsanız gidilmesi gereken yer burası olarak görünüyor.

Plajlar konusuna geldiğimizde alternatij bolluğu aklınızı karıştırabilir.

Yörükali Tesisleri ****
Adanın en büyük tesisi diyebiliriz. İçinde bir çok aksiyon ve avantajı içinde bulunduruyor. İskeleden ücretsiz motor servisi ile rahatlıkla ulaşımınız sağlanıyor. Bunun yanında adanın en büyük plajınında burası olduğunu söylersem sanırım çok da abartı olmayacaktır.

http://yorukali.com/buyukada-kumsal-plaji/



Prens Koyu Plajı ****
İskeleden ücretsiz motoru bulunan plajlardan biride burası. Güzel ve kaliteli alternatiflerden biri olduğunu söylemeliyim. Hem iskelesi hemde hizmeti ile adaların güzel yerlerinden biri olarak düşünülmeli. Çok geniş olmamasının yanın da efektif bir yapıya sahip olduğunu söylemeliyim.



Naki Bey Plajı ***
Adanın eski plaj ve konaklama alanlarından biride burası. Dar uzun yapısı ile biraz farklı görünsede fene olmayan noktalardan biri. Bana kalırısa biraz kendilerini yenilemeleri gereksede güzel bir alternatif. İskeleden ücretsiz servisi olan yerlerden biriside burası. Web sitesinde menüsüne kadar tüm detayları bulabileceğiniz içi dışı bir eğlence yeri.

http://www.nakibeyplaj.com/



Aya Nikola Plajı
Ufak ama sevimli olan. Biraz uzak olmasına karşın azda olsa kalabalığın içindeki sessizliğin olduğu bir nokta. Maalesef artık bu dediklerim her geçen sene azalsada en azından umut olan bir nokta. Buraya ulaşmak için biraz zaman harcamanız gerekiyor çünkü adanın en arkasından kalan bölgelerden biri. Ama zamanınız var ise ve yorulmam diyorsanız burayı size önerebilirim.



Bunların dışından atladığım irili ufaklı yerler olabilir şimdiden kusura bakmayın. Çok fazla akıl karıştırmadan elimden geldiğinden bilgilendirmeye çalıştım. Umarım yardımcı olabilecek ve sorularınıza cevap veren bir yazı olmuştur.

NOT:  Paylaştığım fotolar internet ortamından bulduğum fotoğraflardır. Hiç biri şahsıma ait değildir. Çekenlerin ellerine sağlık.


  • Share:

You Might Also Like

0 yorum