Oyunlar Artık Daha Eğlenceli (Logitech Gaming Mouse Serisi)

By . - 10:16


Gaming ürünleri içinde ülkemizde en çok satışa sahip ve tutulan marka Logitech olarak görünüyor. Logitech de bunu fark etmiş olacak ki gaming ürünlerine son yıllarda daha fazla önem vermeye ve ürün çeşitliliğini arttırmaya başladı. Nerdeyse tüm fiyat aralıklarında mouse, klavye ve kulaklık çeşidini bulabiliyorsunuz. Tabi ki sistem her üründe olduğu gibi ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı ile işlese de, biraz da hangi ürünün sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacağınızı bilmeniz önemli.

Bu konu ile alakalı ilk yazımda Logitech Gaming Mouselar ve Gaming Padlerin  hem kısmi karşılaştırmasını, hem de bir ölçüde fazla teknik teriölere girmeksizin  anlatımını yapmaya çalışıcam.
  
            Logitech G100s Optical Gaming Mouse

Serinin başlangıç seviye ürünü diyebiliriz. Fiyat olarak  da bulabileceğiniz en uygun Mouse olduğunu söyleyebilirim. 2500 Dpi kadar  yükselebilen hıza sahip olan bu ürün dayanıklı bir yapıya ve klasik tasarıma sahip. Oyun içinde hızlı dpi değişikliği özellikleri arasında olmasına karşın farkı çok hissettiğimi söylemem mümkün değil. Özetlemek gerekirse beklentinizi yüksek tutmamalısınız. Standart Mouse lardan iyi olduğu aşikar ama ben Gaming Mouse aldım farkı hissetmeliyim diyorsanız o ürün bu ürün değil.



          










           Logitech G300 Gaming Mouse

Sanırım hem Logitech, hem de satın alanlar o kadar memnun ki, bu Mouse dan ‘’S’’ serisine geçmeyen tek ürün bu kaldı. Şunu da söylemeliyim ki piyasada ve Logitech de en çok satan Gaming Mouse ile ilgili görünen durum bu.  Şık tasarımı, aydınlatma  renk çeşitliliği ve dokuz programlanabilir tuşu ile kendini öne çıkarıyor. G100s de olduğu gibi 2500dpi kadar yükselen hızının yanında 1 ms bildirim hızı ile G100s (2ms) in bu konuda öne geçiyor. Şuan ki piyasa fiyatını baz aldığımızda size fiyatından daha iyi bir performans sunacağı fikrindeyim. G100s gibi her iki el içinde uyumlu olması solak kullanıcılar içinde tercih edilme sebebi





           






            Logitech G400s Optical Gaming Mouse

Bir alt başlık da bahsedeceğim G402’nin gelişi ile yavaş yavaş yerini ona bırakacak olan, kendi segmentinde bana göre G300 ve G500s arasında kalmış olan bir ürün G400s. Şunu da belirtmek isterim ‘’S’’ serisinin diğer seriden farkı genel olarak Delta Zero Sensör özelliğidir. Bu özellik Mouse ların daha hassas ve sıfır hataya yakın kullanımını sağlıyor. G400s’e dönmek gerekirse 4000dpi hızı ve 8 tuşa sahip olması nedeniyle, eli büyük kullanıcılar için rahat bir kullanımda sağlıyor.
Bana kalsa G500s üretimi bitmemiş olsa onu tercih etmenizi önerirdim çünkü fiyat farkı çok yoktu. Şu anda  G502 ile arada fiyat farkı  çok, bu nedenle karar sizin.




            







        


            Logitech G402 Hyperion Fury Ultra-Fast FPS Gaming Mouse

Logitech ‘’S’’ serisinden sonra başladığı ‘’2’’ serisi ile yola devam ediyor. Yazıyı yazdığım sırada bu ürün Türkiye’de daha satışa çıkmadı. Fakat yaptığım araştırmalar ve tanıtımlar eşliğinde düşündüklerimi paylaşmaya çalışacağım.

İlk olarak G602 daha sonra G502 ve sıra geldi G402’ye. G402’nin serinin diğer ürünlerinden en büyük farkı Fusion Engine teknolojisine sahip olması. Bu özelliğin  artısı,  ürünün daha hızlı ve duyarlı olması. Maksimum 4000dpi kadar çıkan hızının yanında bu özellik uzak ve yakın hedefleri ayırt etmeksizin daha kararlı bir hassasiyet ve daha hızlı tepkimeleri size sunuyor. Bunun yanında 32-bit Arm işlemcisi ile de makrolarınıza hızlı erişim imkanı sağlıyor. Ağırlık olmamasını Mouse  eksikliği olarak görsem de elime aldığımda ergonomik yapısını çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Bunun yanında veri bildirim hızınında 1 ms olması Mouse ‘un bir artısı olarak görünüyor. Son olarak tuş sayısının 8 olduğunu da söylemek istiyorum.



            










          
           Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse

Bana göre bu serinin en iyi cihazına geldi sıra.  Diğer cihazlardan farklı olan özellikleri ile başlamak istiyorum. Kullanacağınız yüzeye göre yapacağınız ayar ile maksimum verimi sağlayabilirsiniz. Değiştirilebilir ağırlıklar sayesinden kendi dengenizi kendiniz kurabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak tıklama duyarlılığını yükseltebilir ya da kaydırma hassasiyetini arttırabilirsiniz. Bunların dışında 12.000 dpi a kadar yükselen hızı ile en yüksek hıza çıkabilir, 11 tuş seçeneği ile de klavye gereksiniminizi minimize hale getirebilirsiniz. Son olarak, ergonomik yapısı, görselliği ve led ışıkları da sizi oyunun içine çekmek konusunda etkili olacaktır.






            









           
           Logitech G602 Wireless Gaming Mouse

Gaming serisinin G700s ile beraber kablosuz özelliğe sahip diğer ürünü. G602 göze çarpan özelliği  kablosuz olması ve uzun pil ömrüne sahip olması. Mouse’u ortasındaki tuş sayesinde oyun oynarken Performans moduna alıp performans yükseltebilir, normal kullanımda da dayanıklılık moduna alarak pil ömrünüzü uzatabilirsiniz. Serinin diğer ürünlerine göre kablosuz olmasından ötürü 2500dpi ve 2ms veri aktarım hızı ile serinin en yavaş ürünü. Hız ve performans istiyorsanız kablosuzdan uzak durmanız gerekiyor ya da kablosuz özgürlüğünü biraz yavaş yaşamayı kabul etmelisiniz. Logitech verilerine göre performans modunda 250 saat, dayanıklılık modunda 1440 saat pil süresi olduğu söyleniyor. Fakat tecrübelerime dayanarak şunu söylemeliyim, bu süreleri  %20 düşük olarak düşünmeniz hayal kırıklığı yaşamanızı engelleyecektir. Bunun dışında, 11 tuş seçeneği ile de tuş opsiyonunuzu yükseklere taşıyor.

    



      


      


    
        Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse

Kablolu ve kablosuz oyun keyfinin birleştiği, güç ve hassasiyeti içinde barındıran, 13 tuş seçeneği ve üç ayrı hassasiyet ayarının tek tuşla değişimini sağlayan yapısıyla bir  Mouse dan daha fazlası. Çok özendirici bir giriş oldu sanırım ama bu ürün bence bunu  hak ediyor. G700s hem kablolu hem de kablosuz kullanabileceğiniz ve şarj edilebilme özelliğini içinde barındıran bir ürün. Bunun yanında 8200dpi oluşu ve kaydırma tekerinin çift modlu olması  kendisine özgü  özellikleri. Çift modu açıklamak gerekirse; Normalde tırtıklı olan hareketinin yanında üstüne basmanız sonucunda hızlı dönüş moduna geçip hızlı kaydırmalar yapabiliyorsunuz. 13 tuş özelliği de nerdeyse klavye kullanmasam da olur demenizi sağlayacak bir özellik. Tabi bu kadar güzelliğin yanında fiyatı ile biraz el yakabilir ama karşılığını alacağınıza emin olun.




             












        Logitech G240 Cloth ve G440 Hard Gaming Mouse Pad

Bir çok kişi için hiç bir anlam ifade etmeyen fakat oyuncular için olmazsa olmazı Gaming Padler. Logitech’in bunu fark edip bu ürünleri çıkarması neden gecikti bilmiyorum ama bana sorarsanız 12 den vurdu. Bir çok kişi Gaming Pad arayıp bulamaz ya da bulsa da istediği kaliteyi yakalayamazken bu ürünler ortaya çıktı. Ürünlerin performans kalitesini tartışabiliriz belki, ama işe yararlılığını tartışmak bana kalırsa doğru olmaz .

Çok detaylandırmadan anlatmak gerekirse ürünlerden biri ince diğeri kalın yapıda. Birinde hassasiyet derecesi düşük(G240), diğerinde yüksek(G440). Ürünlerden birinde sürtünme seviyesi orta(G240), diğerinde düşük(G440). Birinde taban yapısı dengeli ve rahat(G240), diğerinde dengeli ve sağlam(G440) yapıya sahip.

G240
Genişlik:340mm
Derinlik:280mm
Kalınlık:1mm
Ağırlık: 90 g (yaklaşık)

G440
Genişlik: 340mm
Derinlik: 280mm
Kalınlık: 3mm
Ağırlık: 229 g (yaklaşık)







  • Share:

You Might Also Like

0 yorum