Kubina Restaurant (Anadoluhisarı/İstanbul)

By . - 04:06



Pazar günü uzun süre evde oturup dinlenmekten yorulduktan sonra biraz hava almak için Anadolu Hisarına giderek boğaz havası almaya karar verdik. Sağ olsun bizim niyetimiz ile beraber günlük güneşlik hava yüzünü asmaya başladı. Tabi ki azmimizi kaybetmeden düştük yollara.

Pazar trafiğinin olmamasından ötürü kısa sürede Anadoluhisarı’na vardık ve Göksu deresinin yanında bulunan Kubina Restaurant’a oturmaya karar verdik. Mekanın ilk girişi  geniş bir otopark girişi tadında. Hem iç dekorasyonu hem de bahçe dekorasyonu olarak hoş bir yapıya sahip. Çok detaylı olmayan iç dekorasyonu olmasına karşın konfor yapısı yeterli ölçüde denebilir. Restaurant Çerkez ve Akdeniz mutfağını içeren, sade bir menüye sahip. İçki menüsü de istekleri karşılayabilecek ve akıl karıştırmayacak kıvamda. İşletmenin konumu, menüsü ve yemeklerine söyleyecek sözüm yok. Hatta biraz sonra anlatacağım garsonların işgüzarlığı ve gayri ciddilikleri olmasa önerebileceğim ve bundan sonrada tercih edebileceğim güzel mekanlardan biri olabilirdi. Ama maalesef ki siz ne kadar güzel mekan işletirseniz işletin, yemeklerinize, menünüze ne kadar ilgi gösterirseniz gösterin, hizmet kalitesi her şeyi belirliyor.




İlk başta iki kişi olduğumuz için ufak bir atıştırmalık ve içecekler ile başladık. Aslında sipariş verirken garsonun yüzünün düşmesinden sonradan olabilecekleri anlamam gerekirdi. Daha sonra masamıza iki arkadaşımızın daha gelmesi ile dört kişilik bir grup olduk ve tekrardan sipariş vermek istedik fakat zaten bizle zoraki ilgilenen arkadaş yine el ucu ile ilk olarak menüyü getirdi. Sonrasında sipariş almak için yeniden geldi ve tam sipariş vereceğimiz anda arkasını dönüp arka masadan sipariş almaya başladı. Oda yetmedi verdiğimiz siparişi beğenmeyip ‘’bunu dört kişi mi yiyeceksiniz’’ diye bir soruyla karşılık verdi. Bizde sinirlenip ‘’yok beş kişi yiyeceğiz lütfen beş tane servis açın’’ dedik ama zaten bizi dinlemeden sırtını dönüp çoktan gitmişti bile (Beşinci servis de açılmadı zaten). Zaten siparişi verenler sonradan gelenler, ola ki siparişi hepimiz vermiş olsak bile bir garsonun küçümseyen bir bakış ve kinayeli şekilde böyle bir soru sormaya hakkı yok. Mekanda kalabalık olmamasına rağmen siparişin yanında istediğimiz içkilerin gelmesi için de üç kere söylemek zorunda kaldık. Yemek de normalden çok daha geç geldi. Bu sırada arkamdaki masada da benzer gayri ciddi tavırlardan ötürü insanlar isyan edince anladım ki buranın personelinin genel tavrı bu şekilde.

Neyse çok uzatmayayım. Biz muhabbetimizi ettik güç bela yedik, içtik. Kalkacağımız zaman hesabı rica ettim. Fiyatlar bölge standartlarına göre normal fakat beni şaşırtan ilk anda algılayamadığım bir ayrıntı oldu. Hesabın bedeli üzerinden %10 hizmet bedeli eklenmişti. Sonuçta o bölgede, o standartta farklı yerlere de gitmeme rağmen istisna bazı meyhaneler dışında servis ücreti verdiğimi anımsamıyorum. Dedim utanmasalar herhalde kuver açacaklar. Tabi buna denecek fazla bir şey yok bana saçma gelse de sonuçta işletme prosedürü. Lakin almadığım bir hizmete bedel ödemek hem de benim ölçülendireceğim bir bahşiş sitemi yerine emri vaki şekilde peşinen alınması işte bu kadarı da olmaması gerekiyor.



Para üstü geldiği zaman işletme yetkilisini çağırarak yukarıda yazdığım tüm detayları kendisine anlattım. Kendi ile konuşmamız sırasında ondan öğrendim ki garsonlar prim ve hizmet bedeli üzerinden çalışma düzenine geçmişler. İşte o zaman taşlar yerine oturdu. Siz garsona bunu verdiğiniz zaman o da işte masadaki hesabın durumuna göre hizmet verir ve verdiği hizmetin ekstra bedeli de cebinde olduğundan müşteriyi de sallamaz.


Burada kaybeden bir defaya mahsus müşteri oluyor ancak genel anlamda kaybedense işletme sahibi oluyor. Bu olaydan etkilenmeyen ise asıl sorumlu olan garson tabi ki.  Bizi ve benim önereceğim insanları zaten kaybettiler. Umarım hizmet kalitesini revize ederek başkalarını kaybetmezler. Mekanın ve yemeklerin hakkını hizmet kalitesi ile perçinlemezseniz maalesef ki olmuyor.


SONRASI....

Bu yazımdan sonra işletmenin mail adresine attığım mail sonucunda Pazarlama ve İletişim sorumlusu olan Sinem Hanım'dan çok güzel bir geri dönüş maili aldım. Kendisi yaşanan bu olaydan ötürü rahatsızlık duyduğunu ve gereken hassasiyeti göstereceklerini belirttiler. Uygun olduğum ilk fırsat da bu olumsuz görüşlerimi olumluya dönüştürmek için beni ağırlamak ve tanışmak istediklerini belirtti.

Hatalar tabi ki olabilir hizmet sektörü insan temelli bir sektör. Önemli olan ne olursa olsun gereken özeni hızlı ve iyi şekilde göstermek. Bunuda bana hissettirdirdiklerini rahatlıkla söyleyebilirim.

Sinem Hanım'a bu ilgisinden ve hızlı geri dönüşünden ötürü çok teşekkür ederim...




Not: Havanın yağmurlu olmasından ve servis kalitesizliği ile uğraştığım için fotoğrafların çekimi biraz geçe kaldı. Karanlıkta da maksimum bu kadarını çekebildim.

Editör : Geheimnes



  • Share:

You Might Also Like

0 yorum