Sağıroğlu Sapanca (İstanbuldere/Sakarya)

By . - 03:49





Genel olarak İstanbul ve çevresinden yaşanlar haftasonu için yakın bölgelere gidip hem dinlenmek hemde eğlenmek isterler. Bu bağlamda gidilebilecek yerlerden biride Sakarya'ya bağlı olan İstanbuldere bölgesi.

Bu bölge orman içinde bol yeşillik içinde bulunan ve ufak bir vadi gibi dere bulunan bir alan. Dağ yolu üzerinde belli aralıklar ile bir çok farklı mekanı bulabiliyorsunuz. Yolun başından bulunan bölgeler biraz daha aşağıda kaldığı için kahsevtli bir yapıda. Ama yukarı çıktıkca hem yeşillik hemde ferahlık artıyor.

Bu bölge için kendi gittiğim yer olan ''Sağıroğlu'' ile biraz anlatmak ve bilgi vermek istiyorum.

Aslından son söyleyeceğimi ilk söylerek tersten başlamak istiyorum. Biraz Trantino tadında olucak sanırım. Bu bölgeye gidicekseniz buraya gitmeyin.Diyerek sözlerime başlıyorum.



Mekanın bulunduğu konum çok güzel. Mekanın dokusu ve yapısı çok başarılı.Ama bunun yanında hizmet çok başarısınız. Yazacaklarımda mekanda tek masa olduğumuzu belirtmek isterim.

İlk olarak mekandan bahsetmek istiyorum. Mekan hakikaten çok başarılı. Mekanın dizaynı sundukları ve çevresi çok çeşitli. Bunun yanında etraf da dolanan kazlar, keçiler ve köpekler insanı doğanın içinde hissettiriyor. Bu konuda açık kır mekanları içinde gördüğüm ev çeşitliliği yüksek olan yerlerden biri olduğunu söylemeliyim.

Servis konusuna gelince malesef durum mekan kadar iç açıcı değil. Mekanda gittiğimizde tek masa olmamıza rağmen 4 alabalık, 1 mantar, 1 salata yaklaşık 1 saatden daha uzun sürede getirildi. Sebebini sorduğumuzda ise bir herşeyi taze yapıyoruz cevabını aldım. Sonrasından istediğim salata 25 dakikada geldi. Domates bahçeden toplanıp hazırlansa sanırım bu kadar sürmez. Keza bir mantarın 35 dakikada gelmesi de bende aynı şeyleri düşündürdü. Birde yoğun olsa demekki öğle yemeğine gelip akşam yemeğinde kalkacaktır. Sürekli böyle olmayabilirler ama sanırım yeterli şekilde umursanmadık ya da ilgi gösterilmeye değer bulunmadık.



İstediğimiz demlik çay ise sanırım bu şekilde gittiğim kır mekanları içinde en kötü çaydı. Bunuda cidden anlayamıyorum. Çay neden kötü yapılır. Biraz daha fazla çay atılması yeterli olacaktır.

Bu yanında asıl beni şaşırtan gelen hesap oldu. Son olarak da 3 kişi için verdiğimiz 210 TL hesap ise artık bunu yorumu okuyanlara bırakıyorum. Ufak bir alabalık 25 TL, mantar 20 TL, salata 15 TL, demlik çay 25 TL.(Sanırım öyle bir mekanda içtiğim en lezzetsiz çayda diyebilirim) Bu fiyatlandırma ban göre yüksek ama tabiki karar sizin.

Son olarak bölge güzel. Haftasonu zaman geçirmek için birden fazla opsiyon var. Ulaşım anlamında da kolay.

Güzel zaman geçirmek ve huzur dolu şekilde kafa dinlemek isterseniz. Sakarya - İstanbuldere'yi öneririm.












  • Share:

You Might Also Like

0 yorum