Brüksel ( Belçika/Belgium)

By . - 08:55


Avrupa’nın merkez ve ufak ülkelerinden bir olan Belçika’nın başkenti Brüksel.  

Emirdağ’ın Türkiye’den büyük olup olmadığı ya da Emirdağ’ın İstanbul’dan büyük olup olmadığı sorularına muhattap olabileceğiniz yegane şehir bu olsa gerek. Afyon’un Emirdağ ilçesinden gelen bir çok insanın buraya yerleşmesi sonucunda Belçikalı insanların beynine kazınan ve Türk dendiğinizde Emirdağ muhabbetinin geçmesi yüksek olan bir şehir Brüksel.

Brüksel’in tarihi açıdan çok önemli yapıları yada çok fazla gezilecek yeri olduğunu söylemem maalesef mümkün değil ama Avrupa mimari dokusunu yapıları ile yinede size hissettirebiliyor. 

Şehrin en önemli simgesi Manneken Pis yani diğer ismi ile ''İşeyen çocuk heykeli''. Belçikalılar elle tutulacak turizm donesine sahip olmamalarından ötürü bu heykeli şekilden şekile sokarak, her zamana özgü giydirerek binlerce farklı hediyelik eşya yaparak pazarlıyorlar. Bunun dışından St.Michael ve St. Gudula Catedrali , Brüksel şehir meydanı, Royal Greenhouses of Laeken, Adalet Sarayı görülmesini önerebileceğim tarihi yerler. Bunların dışında müzeleri (Antik Sanatlar Müzesi, Modern Sanatlar Müzesi) ve Belçika Kraliyet Enstütüsü enteresan ve gidilmesi gerektiği düşündüğüm yerler. Bu belirttiğim yerler dışında da bir çok yeri bulabilirsiniz ama bunları ön sıraya yazmanızı öneririm.




Brüksel Avrupa Birliği için çok önemli bir şehir. Avrupa parlamentosu ve NATO Merkez Karargahı burada bulunuyor.





Bir çok Avrupa şehrindeki raylı taşıma burada da hakim. Raylı taşımada bilet almak size kalmış denebilir. Sıkı bir denetleme sistemi ya da turnike sistemi olmadığını söylemeliyim. Aldığınız biletleri metro içinde okutarak işlem yapıyorsunuz. Ama yine de Türklüğümüzü göstermeyelim ve bilet alalım lütfen.


Ulaşım için bir çok Avrupa şehrinden direk Brüksel’e tren seferleri bulabilirsiniz. Özellikle Hollanda da geçmeyi düşünürseniz Thalys firmasını öneririm. Hem tren kalitesi hem de hız olarak çok iyi bir firma.




Eğer alışveriş yapmak isterseniz şehir merkezinde AVM bulabilirsiniz. Genelde Avrupa ülkelerinde şehir merkezlerinde AVM bulunması güçtür ama Brüksel bunlardan biri değil.

Belçika’ya geldiyseniz tabi ki dünyaca ünlü biralarını içmeden sakın dönmeyin. Bir çok farklı marka ve tadı burada bulabilirsiniz. Çek Cumhuriyeti ile sürekli en iyi olma konusunda yarışıyorlar ve her sene yapılan yarışmalarda da birincilik el değiştiriyor. Damak tadı değişkenliğinden ötürü marka önerisi yapmıycam ama tavsiyem elinizden geldiğince farklı tadı ve markayı deneyin farkı hissedeceksiniz. Bunun yanında bazı pub ya da restaurantların kendi yaptıkları ev yapımı biralara da denk gelirseniz denemenizi öneririm.

Yemek konusuna gelirsek, özel bir yemeklerini ben göremedim ama dünya mutfağı anlamında bir çok farklı tadı Brüksel de bulabilirsiniz.  Gelişmiş ve güzel bir şehir ama gezmeye ve eğlenmeye çok uygun olduğunu düşünmüyorum doğrusunu söylemek gerekirse. 



  • Share:

You Might Also Like

0 yorum