Valencia (İspanya/Spain) - Huzur ve Mutluluk şehri

By . - 10:33



İspanya’nın en güzel kıyı şehirlerinden olan, yüz ölçümü ve nüfusu ile İspanya'nın büyük şehirleri içinde yer alan Valencia.

İspanya’nın Valencia bölgesinin başkenti olan şehir güzel plajları tarihsel mimarisi ve bunun yanında düzenli şehirleşmesi ile güzel ve eğlenceli bir turizm şehri. İçinde barındırdığı eski kilise, katedral ve kaleler ile tarihsel dokusunun yanında sanat, bilim ve konferans merkezi binalarının faklı tasarımları ile yer aldığı modern mimarisi ile sizi şaşırtacak bir yapıya sahip. 

Tarihi yapılarını tek tek anlatarak sizi sıkmak istemiyorum fakat Serrano Kalesi, Quart şehir kapısı,  Nord tren garı ve Boğa güreş arenasını özellikle gezmenizi öneririm. Bunun yanında katedral bölgesi ve merkez hal bölümü de görülmeye değer yerler arasında. Bunun dışından için de çok fazla müze barındıran bir şehir değil Valencia ama Milli Seramik Müzesi (Museo Nacional de Ceramica) gezmenizi önerebileceğim müze. 

Valensiya - Boga Guresi Arenasi
Sanatlar ve Bilimler Sitesi L'Umbracle











Tarihi geziden sıkıldıktan sonra kafa dağıtmak ve eğlenmek için Avrupa’nın en büyük akvaryumlarından biri olan Acuario de Valencia giderek yunuslar ve tüm deniz canlıları ile güzel vakit geçirebilirsiniz. Fiyatlar euro olmasından ötürü zaten bizim için yüksek bir de bunun yanında giriş ücretleri de uygun değil maalesef ki. Ama içerde göreceklerinize ve geçecek zamana deyeceğini düşünüyorum.




Bu kadar gezmeden sonra artık biraz uzanıp dinlenme zamanı. Akdeniz ve İspanya’nın en güzel kıyı bölgelerinden biri olan Costa  Del Azahar kıyılarına giderek hem denizin tadını çıkarabilir hem de rahatlıkla kafa dinleyebilirsiniz.  Güzel  kumsalı eğlenceli deniz aktiviteleri ve kıyı etkinlikleri ile de sıkılmadan zamanınızı geçirmeniz mümkün.Ama şunu söylemem gerek sahil bölgesi biraz pahalı gelebilir bu konuda bilginiz olsun.

Gece hayatından bahsetmek gerekirse. Özellikle yaz aylarında kumsalların canlanması ve yerli yabancı turistin bölgeye gelmesi ile gece hayatı da canlanıyor. Kıyı bölgelerindeki barların dışında şehir merkezi ve çevresine yayılmış farklı tarzlardaki gece hayatı etkinlikleri ile gece eğlencelerinizi güzel hale getirebilirsiniz. Merkez için Piccadilly Downtown Club, sahil bölgesi içinde  La 3 Club önerebilirim.

İspanya’daki genel durumu baz aldığımızda akşam yemeğini 20.30-21.00 dan önce yemeniz biraz zor çünkü servis o saatler de başlıyor. İspanya’nın milli yemeği Paella’nın deniz mahsullü olanını burada denemenizi öneririm.  Paella'yı bana sorarsanız genel olarak baktığımda çok iyi bir yemek olduğunu düşünmüyorum ama zevkler ve renkler değişir tabiki.



Son olarak Türkiye de bir çok insan söylediğimde garip karşılasa da bir Valencia FC taraftarı olarak Mestalla Stadium da maç izleme şansına sahip olamadım fakat stadın içine kadar girerek gezme fırsatına sahip olmak benim için ayrı bir mutluluk oldum. Sizinde aranız fulbolla iyiyse stat şehrin tam için de bulunuyor. Stadın çevresine gidip hem taraftar mağazasını gezebilir hem de stada girebilirsiniz.


Son olarak Valencia’ya yazın gitmenizi öneririm. Daha canlı bir şehir ve hayat bulabilirsiniz.

Valencia Merkez Hali İçi

Valencia Merkez Hali

Quart Şehir Kapısı


Micalet Katedralin Çan Kulesi

Virgen de los Desamparados Bazilikasi 

Sanatlar ve Bilimler Sitesi L'Umbracle


  • Share:

You Might Also Like

0 yorum